Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vaatehuolto ja hoito-ohjeet

Lisätty 11.09.2023

opas vaatehuoltoon

Vaatteemme on suunniteltu kestämään aikaa niin mallien, värien kuin laatujen osalta, mutta se ei
yksin riitä. Ne vaativat myös käyttäjältään arvostusta ja huoltoa. Vaatetta huoltamalla annat sille huomattavasti pidemmän elinkaaren ja samalla teet valinnan vastuullisemman muodin puolesta.


Olemme koonneet tähän mallistossamme olevien vaatteiden hoito-ohjeet niin, että vaatteet säilyisivät kauniina mahdollisimman pitkään.

Pikaopas jokapäiväiseen käyttöön:

 

 1. tuuleta vaate käytön jälkeen, pese vain tarvittaessa

 2. ripusta tai viikkaa tuote sille parhaiten soveltuvalla tavalla

 3. silitä tuote tarvittaessa nurjalta puolelta

 4. poista likatahrat mahdollisimman nopeasti tai pese vaate pesuohjeen mukaan.

 5. ompele mahdollisesti irronnut nappi tai pikeeraus tai tuo vaate meille huoltoon.

  Yhteistyökumppanimme auttaa korjaustyössä mielellään.

 

 

Vastuullisuus näkyy a la LOUKO tuotannossa ja vaatteiden elinkaaressa monin eri tavoin.

 

a la LOUKO malliston ideologia pohjaa ajatukseen toimivasta vaatevalikoimasta. Tuotteet on suunniteltu sopimaan yhteen, ilman sesonkien rajoja, useita erilaisia kokonaisuuksia muodostaen. Aikaa kestävät mallit luovat pohjan toimivan vaatevalikoiman rakentamiselle, joka tuo huolettomuutta ja helppoutta pukeutumisen. Tätä tukevat myös laadukkaat luonnonmateriaalit ja kauniit värisävyt, jotka sointuvat tyylikkäästi keskenään. Lisäksi huolellisesti valmistettu ja viimeistelty tuote antaa vaatteelle pitkän käyttöiän. Olemme huomioineet vaatteidemme kaavoituksessa myös mahdollisuuden muokata tuotetta, mikäli vartalonmitat hieman muuttuvat ajan kuluessa, mutta tuote olisi muuten vielä mieluisa.

 

Materiaalivalinnoilla on suuri merkitys vastuullisemmassa vaatetuotannossa, siksi olemme valinneet laadukkaat luonnonkuiduista valmistetut kankaat malliston tuotteisiin. Samalla ne tuntuvat miellyttäviltä päällä ja hellivät mm. herkkäihoista kuluttajaa. Tässä alla vinkit vaatehuoltoon vaatteen elinkaaren pidentämiseksi.

 

 

ROUHEA PELLAVA

Pellava materiaalina on helppohoitoinen, mikäli pienet rypyt eivät häiritse. A la LOUKO malliston pellavaiset vaatteet ovat konepestäviä, joten venyttely muotoonsa kosteana, kuivaus henkarilla ja kevyt silitys päälle takaavat nopean ja helpon tuotehuollon.

 

MUHKEA KEITTOVILLA

Kuten nimi kertookin, on kyseessä villasekoitekangas ja tällöin vaatteen tuuletus on tuotehuollossa numero yksi. Laadukas villasekoitekangas säilyy kauniina pitkään ja lisäksi villan huolto on helppoa, sillä se hylkii likaa, joten säännöllinen tuuletus ja tarvittaessa harjaus, pidentävät tuotteen elinkaarta. Mikäli kuitenkin vaatteeseen tulee tahra, suosittelemme tuotteen käyttämistä pesulassa, jossa ammattitaitoinen henkilökunta tekee vaatehuollon puolestasi.

 

JOUSTAVA JERSEY

Jersey on helppohoitoinen arjen perusvaatteen materiaali. Tuuletus vain käytön jälkeen ja vaate on taas kuin uusi. Malliston jersey laaduille on sallittu 30 asteen konepesu. Venyttele vaate muotoonsa kosteana, kuivaa henkarilla ja halutessasi silitä nurjalta puolelta, näin saat pidettyä tuotteesi hyvänä pitkään.

 

SULOINEN BAMBUTRIKOO

Bambuviskoositrikoo on mukavan joustavaa ja se laskeutuu kauniisti. Bambu on materiaalina kestävä, luja, erittäin imukykyinen, hengittävä sekä biologisesti hajoava. Lisäksi pehmeytensä ja antistaattisuu-tensa vuoksi se on ihanan miellyttävä käytössä. Bambu sopii hyvin myös herkkäihoisille käyttäjille, sillä se on allergisoimaton. Mallistomme bambutrikoo on konepestävä, joten jos tuuletus ei ole riittävä huolto käytön jälkeen vaan vaatteesi kaipaa pesua, voit pestä sen 40 asteen hienopesuohjelmalla, jossa on kevyt linkous. Kuivata tuote ryhdikkäällä ja oikean kokoisella henkarilla.

 

YLELLINEN VISKOOSI

Viskoosista valmistetut tuotteet ovat käytössä mukavan hengittäviä. Mallistomme viskoosi laadut ovat vesipestäviä, mutta viskoosin ominaisuuksista on syytä kuitenkin muistaa se, että materiaali saattaa kutistua pesussa jonkin verran, joten pesuohjeisiin on hyvä tutustua jo ostosta tehdessä.
Pese tuote nurinpäin käännettynä pesuohjeen mukaan. Muotoile tuote kosteana takaisin mittoihinsa ja ripusta kuivumaan ryhdikkäälle ja oikean kokoiselle henkarille. Silitä kuiva tuote hellällä lämpötilalla tuotteen nurjalta puolelta, näin viskoosikuitu palautuu takaisin pituuteensa ja saa ihanan laskeutuvan olomuodon.

 

KEVEÄ VISKOOSITRIKOO

Trikoo materiaalina on mukavan joustavaa ja se laskeutuu kauniisti. Viskoositrikoo on myös mitä ihanin matkavaate, sillä se ei rypisty. Mallistomme viskoositrikoo on konepestävä, joten jos tuuletus ei ole riittävä huolto käytön jälkeen, voit pestä vaatteen 30 asteen hienopesuohjelmalla, jossa on kevyt linkous. Venyttele tuote muotoonsa kosteana ja kuivata ryhdikkäällä, oikean kokoisella henkarilla.

 

RYHDIKÄS PUUVILLA

Jakkujen näyttävät puuvillakankaat kaipaavat käytönjälkeen vain tuuletusta ryhdikkäällä ja oikean kokoisella henkarilla. Mikäli kuitenkin vaatteeseen tulee tahra, suosittelemme tuotteen käyttämistä pesulassa, jossa ammattitaitoinen henkilökunta tekee vaatehuollon puolestasi.

 

Tuotteisiin kiinnitetyt hoito-ohjemerkinnät kertovat vaatehuollon tärkeät asiat.

 

Hyvin suunniteltu vaatekaappi


Yksi vaatehuollon tärkeistä asioista on tuotteen oikeanlainen säilytys. Onko vaatekaappisi toimiva vai kaipaisitko sinne lisää säilytyslaatikoita tai henkaritilaa?
Listaa unelmavaatekaappisi toiminnot ja toteuta niistä ne, jotka sopivat tarkoituksiisi.

 

Vaatesäilytys


Lajittele vaatteesi käyttötarkoituksen, materiaalin ja tuotetyypin mukaan. Mikäli säilytysratkaisusi on muunneltavissa, suosittelen, että viikkaat hyllyille neuleet, sillä ne venyvät henkarilla muodottomiksi niiden joustavan neuloksen vuoksi, trikoopuserot ja -topit sekä rennommat housut, esimerkiksi farkut. Henkareille sopii puolestaan kankaiset tuotteet, kuten leningit, hameet, siistit housut, puserot, jakut ja takit. Huomioithan, että henkarin muodolla ja leveydellä on vaatteen säilytyksen kannalta suuri merkitys. Väärän kokoinen tai mallinen henkari saattaa esimerkiksi venyttää vaatteesi olkalinjan rumaksi.


Laita jokapäiväiset käyttövaatteet kaappiin helposti saataville. Näin arki sujuu joustavasti ja säästät aikaasi, kun löydät ne aina samasta paikasta. Pakkaa menneen sesongin tuotteet siististi laatikkoihin tai pukupusseihin ja sijoita ne kaapin takaosaan, ylähyllyille tai niille erikseen varaamaasi paikkaan.

Säilytä vähemmällä käytöllä olevat asut huonepölyltä suojassa pukupusseissa. Näin vältyt turhilta pesula- ja puhdistuskerroilta. Vaatekaappi hyllyineen on myös hyvä puhdistaa säännöllisin väliajoin. Raikkaan tuoksuinen vaatekaappi puhtaiden vaatteiden kera on arjen pieniä iloja.

 

Asusteiden säilytys


Asusteet ja korut ovat tärkeä osa pukeutumista ja niinpä niille onkin hyvä miettiä toimivat säilytysratkaisut vaatteiden läheisyyteen. Vain helposti saatavilla olevat asusteet tulee otettua käyttöön. Mikäli niitä on sijoitettuna moneen eri paikkaan, jää ne helposti unholaan.

 

Kenkien säilytys


Vähemmällä käytöllä olevat kengät on hyvä säilyttää omissa laatikoissaan. Näin ne säilyvät peremmin ja saat sijoitettua useamman kenkälaatikon päällekkäin kaappiin. Käyttökengät on hyvä jättää lepäämään päivän päätteeksi ja siirtää ne puhdistuksen jälkeen laatikkoon vasta seuraavana päivänä.

 

Vaatehuollon lisäksi tuotteen elinkaarta voi pidentää myös seuraavin vinkein:

  • ostamalla pintamuodin sijaan ajattomia klassisia malleja
  • ostamalla laadukkaista materiaaleista hyvin valmistettuja tuotteita
  • oikean kokoisen tuotteen valitseminen
  • huoltamalla vaatteet säännöllisesti ja oikein,
   jatkuva pesu kuluttaa tuotetta ja vähentää sen käyttöikää
  • korjauttamalla korjattavissa oleva tuote
  • ostamalla käytettyjä vaatteita
  • kierrättämällä käyttökelpoiset tuotteet