Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Back to work - työkapseli

Lisätty 09.09.2021

 

Kohti kapselipukeutumista
back to work - työkapseli


Taas on se aika vuodesta, kun vietämme aikaa vaatekaappiin tuijottaen. Pitäisi löytää jotain lämpöisempää päälle, samalla myös rento lomavaatetus pitäisi päivittää hieman ryhdikkäämpään asuun, ihan vain jo sen vuoksi, että hyvin pukeutuminen vaikuttaa mielialaan ja voittava mieliala saa töihin palatessa ihmeitä aikaan. 

Vaikka työpukeutuminen on ollut monilla aloilla hyvin vapaamuotoista jo pitkään ja aivan erityisesti etätöiden aikana, on kuitenkin tutkittu, että pukeutumiseen satsaaminen voi olla hyödyllistä. Ajattelutapa muuttuu yksityiskohdista laajemmaksi ja hartiat kasvavat osaamisen ja hallinnan tunteesta leveämmäksi. Vaikuttavuus ja vakuuttavuus kasvaa - hyvin pukeutuminen tekee hyvää!

Että arjen suurin haaste ei olisi arkiaamujen vaatekriisi, on kapselipukeutuminen erinomainen tapa säästää aikaa. Samalla asut näyttävät harkituilta, tyyli varmalta ja olo on helppo ja huoleton. 

a la LOUKO malliston suunnittelussa ydinajatuksena on ajattomuus ja vaatteiden helppo yhdisteltävyys, sesongista toiseen. Koko mallisto tarjoaa siis mahdollisuuden lukuisiin erilaisiin asuyhdistelmiin ja sitä kautta tuote kerrallaan kapselivaatevalikoiman rakentamiseen. 

Yhdessä suomalaisen CapsLook kapselipukeutumisen asiantuntijan Anna-Leena Hakulin kanssa aloitimme kesäkuussa kovasti toivotut Tyylitiistait, joissa teemoina ovat kapselipukeutuminen, tyyli sekä värit.

 

10 x 10 kapseli


Syksyn ensimmäisen Tyylitiistain teemana oli kapselipukeutuminen, eli tarkoittaa vaatevalikoimaa, jonka osia on helppo yhdistää keskenään. Pienen tietoiskun lisäksi koostimme 10 x 10 kapselin a la LOUKO syysmalliston uutuuksista ”Back to work” ajatuksella. Valitsimme siis 10 tuotetta, joista 6 yläosaa, 3 alaosaa, 1 mekko ja lisäksi 2 huivia asusteina. Näiden kaikkien osien on tarkoitus sopia keskenään niin, että niistä muodostuu vähintään 10 erilaista asukokonaisuutta työpäivään. 

Iloksemme huomasimme, että valituista 10 tuotteesta asuja syntyi yhteensä lähes 20, joten varmaa on se, että kapselipukeutuminen tekee pukeutumisesta helpompaa ja hallitumpi vaatevalikoima saattaakin osoittautua runsaudensarveksi. Toivottavasti nämä asukuvat herättelevät ja kenties oma syyskapseli rakentuu näiden vinkkien pohjalta. 

 

 

Kapselivalikoimaa suunnitellessa kannattaa miettiä mitkä värisävyt sointuvat kauniisti yhteen ja näin helpottavat tuotteiden vaivatonta yhdistelemistä keskenään. Tähän syksyiseen työkapseliin valikoitui harmaan, viinin, sinisen ja mustan sävyjä. Tuotevalinnoissa on hyvä huomioida myös kuluva vuodenaika,
näin valikoimaan tulee riittävän lämmintä sekä vilpoista vaatetta. Kerrospukeutumisella saadaan sitten ratkaistua vielä sään vaihtelutkin. Oman elämäntyylin ja siihen sopivan pukeutumistavan sekä oman tyyliin tiedostaminen helpottavat kapselipuvuston rakentamista. Muutama vinkki oman tyylin löytämiseen löytyy myös blogikirjoituksesta Tiedosta tyylisi.  

 

 

yläosat: HELLA jakku, ISABEL neuletakki, ERIKA viskoosipusero, EIJA viskoosipusero, ELLA toppi, EILA toppi

alaosat: KIIRA housu, INNA neulehousu, SISKO bambu kynähame

mekko: TERESA tunikamekko

asusteina: VIIVI huivi ja VIENO huivi

 

Tuotteet löydät verkkokaupasta sekä Helsingin showroom-myymälästä.

 

Mikäli kaipaat lisätietoa tuotteesta, sen koosta tai materiaalista, olemme täällä sinua varten.

Soita meille tai laita viestiä info@alalouko.fi!

 

 

Mikäli ajatus kapselipukeutumisesta herätti mielenkiintosi, kävimme aikaisemmassa blogikirjoituksessa läpi
1. askeleen kohti toimivaa, helposti yhdisteltävää, vaatevalikoimaa. Mikäli se jäi sinulta lukematta, löydät sen tästä: Miten luoda toimiva vaatekaappi? 

Olen myös mielelläni apuna, jos sesonkikapselin suunnittelu ja valinta tuntuu turhan haastavalta koota yksin tai kaipaat vinkkejä uudenlaisten asuyhdistelmien tekemisessä. Ole silloin rohkeasti yhteydessä ja varataan aika vaatekaappisi järjestämiseen. Aikaa tähän kannattaa varata 3 - 4 tuntia, siinä ajassa ennätämme karsia, suunnitella ja järjestää juuri sinun tarpeita ja toiveita vastaavan vaatevalikoiman.